MAS DU VERDON

Onze Mas vindt zijn oorsprong vermoedelijk in de 18e eeuw. Documenten zijn er niet (meer) maar aan de bouw van het huis kan dit worden afgeleid. Aan de zuidkant van het huis waar de appartementen liggen kunt u in de gevel twee oude daklijnen zien van het oorspronkelijke huis. Aan de hoogte van de eerste daklijn leiden wij de ouderdom van het huis af. In de loop van de jaren is de Mas gerenoveerd, hieronder kunt u zien wat we allemaal hebben veranderd.

2005

We kochten de Mas en zijn begonnen met de aanpassing van de waterloop (garage liep telkens onder water), langs de muur hebben we een drainage laten leggen en deze aangesloten op afvoerbuizen die het water wegleidden van het huis. We hebben kiezel voor het huis aangebracht voor de terassen en rondom het huis geschoond om meer parkeerplaats te realiseren

2006 en 2007

Na de parkeerplaatsen aan de bovenzijde te hebben gerealiseerd zijn we begonnen met de renovatie van de eetzaal en het bouwen van kamer 5 boven de eetzaal. Hiervoor hebben we opdracht gegeven aan een aannemer, onze eerste ervaring met het werken met Fransen. Lastig was het wel maar uiteindelijk kregen we het toch voor elkaar. Met de aannemer Peut etre Demain hebben we daarna nooit meer gewerkt, wat fout kon gaan ging fout en we kunnen het zelf veel beter. Ook werd de trap naar de tuin geconstrueerd en de voorgevel ingevoegd omdat er veel ongedierte in de gevel huisde. Samen met Fons hebben we de eetzaal ingericht met Frans parket uit Nederland.

De bestaande sceptictank was zo lek als een mandje en moest vervangen worden, ook dit hebben we laten uitvoeren door een Franse aannemer en dit was dan ook de laatste keer dat we met Fransen hebben gewerkt, ook hier ging vanalles fout en moesten we achter de feiten aanhollen, we leren wel snel op die manier.